Funderingar Om Fighters

Vid det här laget har jag hunnit med att titta på en försvarlig mängd MMA-filmer och företrädelsevis då UFC– och Pridegalor. Varje gång jag ser en snubbe som ser extra grym ut eller som är extremt överlägsen sin motståndare så häpnar jag över att de här killarna allt som oftast är riktigt snälla och goa utanför ringen/oktagonen.

Det är helt vanliga killar allihopa, de har bara hittat en något uppseendeväckande karriär att satsa på.  Deras karriärer ger dem ofta dåligt rykte och som åskådare tänker man sällan på att de faktiskt också känner saker. De har alla de där bryderierna som alla andra har och de har hjärtan som kan gå sönder de med.

Jag har svårt att se det. Svårt att kunna tänka mig att exempelvis Tito Ortiz är en lugn och beskedlig kille som gärna går på en romantisk restaurang med sin flickvän. För om jag tänker mig det och verkligen visualliserar det så klarar jag inte av att se dessa matcher. Det blir plötsligt för brutalt när jag tillåter mig att se bortom fightern och se människan.

Jag kan heller inte tänka mig att se P tävla. Det går inte, jag vill inte. Han ”får” inte tävla i nåt som man slår på varandra. Och om han nu verkligen vill det så tänker jag inte vara med och se honom bli knockad.  Jag klarar inte att se människor bli sönderslagna liksom.

Ändå har jag någon slags fetish för dessa MMA-filmer… Paradoxalt.

10 Responses to Funderingar Om Fighters

 1. mysla skriver:

  Meh… många har läst men ingen har kommenterat… Är det så tråkigt med fighters? Daaaaavid, var är du? 🙂

 2. bacillen skriver:

  nä..jag har väl aldrig riktigt reflekterat över annat än att de killarna skulle va vanliga människor med vanliga känslor…låt vara med en yttepytteliten hjärna…eftersom de vill puckla på varandra i ett. Kanske fick de inte lära sig att kramas som normalt folk?

 3. mysla skriver:

  Precis så resonerade jag också ända tills jag blev ihop med en fighter(light) och fick lov att sätta mig in i sporten(erna).

  För övrigt så brukar de allra flesta fighters krama om varandra efter match så din teori faller direkt. 🙂

 4. Senpai S skriver:

  hahaha… Alla fighters är juh monster, det vet väl alla… Den roligaste myten är ju ändå att bara för att man är fighter så är man dum i huvet. En väldigt stor del av dom som fightas i UFC är högskole (College) utbildade. Chuck Liddell-Ekonom. Rich Franklin- Mattelärare osv. osv.

  För övrigt så har jag oxå svårt att se Tito sitta på en romantisk middag med sin flickvän som för övrigt är Jenna Jameson… Vet ni inte vem det är så Googla:)

  Som din sambo brukar säga: Fighto!!

  //
  S

 5. mysla skriver:

  Jenna Jameson? Ja nu kan jag ju absolut inte tänka mig Tito på romantisk restaurang, snarare på swingersparty med piskan i handen….

 6. bacillen skriver:

  nänä min teori bevisas ju bara iom den kramen!! de är med för att få kramas.. 😉 Och det är intelligenta män som är diktatorer och för krig med, att man är intelligent är inte ett bevis på klokhet…. Nu menar jag INTE att fighters är krigiska diktatorer…men våld är våld, hur mycket man än vill romantisera eller göra sport av det.

 7. Senpai S skriver:

  Och rottweilers, pitbulls och AmStaffar är blodtörstiga kamphundar eller?

  Håller inte med, känner Myslas ”P” den berömda Senpai D från JMK och mig själv nog väl för att veta att stereotypen om att man är extremt våldsam för att man håller på med kampsport… Har sysslat med olika former av kampsport i mer än 10 år och aldrig varit i ett slagsmål. Blir så trött på alla fördomar.

  Om en fotbollspelare sparkar ner någon, har han gjort en karatespark eller en fotbollspark då?

  //
  S

 8. Senpai S skriver:

  Vart lite OT men fighters är idrottsmän som många andra, om det dessutom är på den nivån som UFC eller Pride så snackar vi heltidsproffs!

  Dvs träning 2-3 ggr om dan 6 dagar i veckan… Mer än elitspelarna i fotboll och Hockey alltså…

 9. mysla skriver:

  Såja, såja Senpai S, inte gå in i fightmode nu! *fnissar och spär på fördommarna*

 10. bacillen skriver:

  nä..jag påstår inte att de som sysslar med kampsporter är mer våldsamma än någon annan!! MEN kampsort är våld och det tycker jag är kasst. så enkelt är det för mig 😉 har helt enkelt svårt att se våld som sport…. det handlar inte om fördomar, mer om ett förhållningssätt.
  Jag tycker avel på hundar FÖR kamp är kasst..men inte att hundarna är hemska eller speciellt farliga….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: