Fulskor

Igår var det marknad! I Pajala! Och givetvis måste man då sätta sig i den stora vinröda volvon och tröska upp till mygghelvetet för att gå runt och lyssna på någon sorts fínsksvensk dialekt och köpa saker man egentligen inte vill ha ihop med en massa godis och onödiga lotter på båtar man egentligen inte heller vill ha.

Jag är nu mycket stolt ägare av ett par av sveriges absolut fulaste skor! I love them! Å dessa ville jag verkligen ha!

Klicka för megastor bild 

På vår lilla tripp konstaterade jag att föräldrarna uppenbarligen inte lever som de lär!! I tjugosex och ett halvt år har jag fått höra att man ska klä sig ordentligt. Det gjorde jag, himlen tornade upp sig med svarta moln i Boden och jag klädde mig därefter. Päronen klagade för att jag inte hade regnkläder med och de viftade med sina fjantiga paraplyer. Jaja, sa jag. Blir jag blöt så blir jag…

Väl där regnade det inte men däremot blåste det riktigt kallt. Vi mötte en kvinna på parkeringen som med sin finskt klingande dialekt ropade ”Fy fan! Ni fryser ihjäl där uppe, det är bara snön som fattas!” och så var det faktiskt. Så min fleecejacka med vindtätt foder passade fint en dag som denna.

Päronen å sin sida gick runt som småbarn och gnällde på att det var så kallt. Det kändes rätt gött att få kasta tillbaka lite av det tjat man fått i alla år ”Men är det verkligen ni som uppfostrat mig? Jag fryser då inte, för jag är ordentligt klädd!” och ”Man ska alltid klä sig lite för varmt för man vet aldrig vad det är för väder där!”. *evil grin*

En hel dag tröskade vi runt i enorma Pajala och jag hade faktiskt ganska kul trots en viss huvudvärk som gjorde sig påmind med jämna mellanrum…

7 Responses to Fulskor

 1. bacillen skriver:

  Lilla k blev lätt avis då hon spanade in dina fulskor över min axel!!!!!
  jag är med uppfostrad med devisen ”det finns inget dåligt väder”….fast min mamma går aldrig ut när det regnar…mysko….

 2. mysla skriver:

  Meeen, helt ärligt, jag spanade in ett par och tänkte på henne då jag såg dem. Samma rosa färg fast med prinsesskronor på! Hade jag haft pengar hade jag ringt och hört vad hon har för size! *skrattar*

 3. mysla skriver:

  Öhm, skorna var snorbilliga. Två par för 150 kr. Jag fick mina av morsan.

 4. MrArboc skriver:

  Det är alltså piratkopior av värdshistoriens fulaste skor? Jag bryr mig normalt sett inte om vad folk har på sig, men Foppatofflan får jag utslag av!

 5. Annette skriver:

  Min granne har röda sånna tänker varje gång hon traskar förbi hur kan människan visa fötterna ute, kan plastskor verkligen vara sköna ?

 6. mysla skriver:

  MrA: hahaha! ja men mig med! Därför var jag tvungen att overdo it liksom! Äckligt rosa med blommor på, kan det bli fulare?

  Annette: *asg* Det är skitlätt, säger nån nånting så säger man bara: ”Du är bara avundsjuk så håll käft!” 😉 Och jo, de ÄR sköna!

 7. bacillen skriver:

  sköna? jaaa de är ju underbara! men inte underbara för 5-700 som orginalet kostar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: