Lydnad med Opus

Ikväll fick jag en sån oemotståndlig lust att träna lydnad med hoffepoffen så jag bad snällt P att han skulle ta X istället för O på sista rastningen, sen fyllde jag fickan med godis och gick.

Till en början var han bråkigare än bråkigast, han var helt vild och tänkte jaga fåglar till och med vilket han aldrig någonsin har gjort förut. Jag harklade mig lite och drog efter andan för att svära en ramsa åt honom men så sansade jag mig och tänkte att han om någon är en bra hund att öva mitt tålamod på eftersom han är ganska lättjobbad.

Han har alltid svarat bra på all sorts träning och så även denna gång. Jag bet ihop och tog några extra djupa andetag för att sedan sätta igång med min plan. Lydig, skötsam hund medelst positiv och operant inlärningsmetodik. Och det gick bra!

Så fort jag fick hans uppmärksamhet så behöll jag den resten av rundan. Inte ens då det passerade en helilsken dvärgschnauzer bara en koppellängd ifrån oss släppte han kontakten med mig. Jo, han tittade till lite snabbt en gång men det var uppenbarligen intressantare med det vi höll på med tillsammans han och jag. Han valde faktiskt matte utan att hon behövde bli barsk. Yay!

Och trött blev han! Fast vi inte gjorde så mycket egentligen. Han snarkar nu. Högt.

Dessutom lekte vi lite med trick.

Opus kan nu sitta vackert. Dock med lite hjälp, han har för dålig balans så man måste ge honom lite stöd med armen. Han får alltså sätta upp framtassarna på min arm för att inte trilla. 🙂

Annonser

2 Responses to Lydnad med Opus

  1. bacillen skriver:

    du är ju helt underbar! vad roligt ni hade du och lunsen! KUL!

  2. Vovva skriver:

    Mysigt, Mysla, att ha mys med storvovven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: