Parhundar

Jag tog tjuren vid hornen och gick på kvällsrastning med bägge hundarna samtidigt. Jag tog ett av de långa brukskopplena och kopplade dem i varsin ände. Redan innan vi gick ut fick jag bryta ihop dem bägge eftersom de höll på att studsa ur skinnet av iver.

Väl ute fick jag bryta ihop Opus som givetvis tänkte göra en ”á la Hoffe” och landa ett välriktat stagedive på Xinga över våra bägge cyklar. Nåväl, jag levde ju ännu iaf.

Jag väste lågt åt hundarna att sköta sig tills vi åtminstone kommit ut från gården så man slapp känna sig som världens sämste hundägare som släpas ut på gatorna.

Efter några åthutningar på storlunsen så gick det som smort… dvs så länge jag höll Xinga ett huvud bakom Opus. Om Xinga fick komma ikapp så var det liksom till att hålla i snöret ordentligt och sätta ner hälarna för då var det plötsligt drag vi övade på… eller nåt.

Jag tog ett beslut på stående fot och det var att dessa två ska få prova på att dra en vagn ihop, det går nog fort så jag sätter nog sandsäckar i vagnen och styr ut på landet där vi inte riskerar att möta någon bil. 🙂

Parhäs…förlåt ParHUNDAR säljes! Intresserad?

Annonser

4 Responses to Parhundar

 1. bacillen skriver:

  Bra försök! och på’t igen i morgon!! *kraam*

 2. Vovva skriver:

  🙂 Tänk….. jag har åkt både på hälar och rumpa jag också, mitt i stan, med fullt i folk runt. Hu så röd i fejan man blir 😀

  Två schäferhanar på över 45 kg vardera (STORA), normalt gick de bra i koppel, men ibland så….. då hände det. Fy så skämsigt det var.

  Men jag säger som Bacillen: På´t igen. Övning ger färdighet. Lycka till.

 3. Lotta skriver:

  Tack men jag nöjer mig med mina parhundar… 😉 Bra jobbat dock!

 4. Vanja skriver:

  Att vandra runt med två vildhundar som inget hellre vill än att upptäcka världen i 200 blås låter kämpigt… Har aldrig åkt hund-skjuts någon gång (även om jag varit en dm från att hoppa på en hundsläde) men det låter onekligen spännande!

  Ha en ypperlig helg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: