Komvuxtanten

Ni som läser här ofta minns att jag berättade om min nervositet för att besöka tanten på komvux. Idag har jag besökt henne igen eftersom jag omöjligt kunde förstå mig på hur jag skulle ansöka om studiemedel och den här gången höll jag inte på att få komma mig därifrån. Tanten hade så mycket att prata om och berättade om hur hon själv hade sadlat om i sitt yrkesval och vid förtiotre års ålder börjat läsa till det yrke hon nu har. Och sen pratades det om påsken och om arbetslöshet, hälsa och om hur svårt det är att få ett jobb om man passerat 50-strecket. Konstigt nog så kändes det helt ok att prata strunt med denna totalt okända människa och jag fann att jag faktiskt hade lite svårt att komma mig iväg själv. Jag blev följd till dörren och lämnade Lärcentrum med ett bubblande skratt på läpparna. Solen bländade mig när jag kom ut och vinden smekte mitt långa hår – det är äntligen vår.

5 Responses to Komvuxtanten

 1. Lotta skriver:

  Tanter är sällan så farliga som dom låter. 😉

 2. MrArboc skriver:

  Nä, tanter är oftast värre, ha ha ha.

 3. bacillen skriver:

  vad ska man säga!? människor är fantastiska, du med!!

 4. mysla skriver:

  Njae, tanter brukar ju sällan vara speciellt trevliga. Iaf de tanter jag träffar på, men de ändrar sig fort när man är sådär överdrivet artig och välartikulerad som de(många av dem) vill att en väluppfostrad ung kvinna ska vara. Fast den här Komvuxtanten är en ”ung” tant. Hon är 58 år ”bara” och hade hon färgat sitt hår i nån ”ärtig” färg så skulle hon lätt kunna passera för en 45+:are. Hon kändes liksom ungdomlig till sinnes vilket tilltalar mig mycket.
  Då är det värre med min grannkärring. Hon har inte ens privilegiet att kallas tant, hon får heta kärring!

 5. mysla skriver:

  Men bacillen! 🙂 Så du säger!
  Vi pratade ju om att människor förändras, men vet du? Det är inte människor som förändras, det är vårt sätt att se på dem som förändras. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: